Kesäloma?

Heinäkuu tuo perinteinen kesälomakuukausi on vaihtunut elokuun alkuun. Moni Suomalainen viettää kesälomansa juhannukselta heinäkuun lopulle. Suurimmalla osalla lomat menevät hyvin ja arkeen palaaminen sujuu mallikkaasti. Pienempi ryhmä on päihderiippuvuuteen sairastuneet henkilöt. Heillä usein suunnitelmissa on viettää parempi ja seesteisempi kesäloma kuin edellisinä vuosina. Suunnitellaan mökkilomaa, etelän matkalla höystettynä. Lupaus selvästä tai ainakin selvemmästä lomasta on … Jatka artikkeliin Kesäloma?

Päihderiippuvuudesta toipuminen?

Monesti toistan lausetta, puolinaiset toimenpiteet eivät auttaneet meitä lainkaan. Tämä lause, jos mikä on täysin totta, kun puhutaan päihderiippuvuudesta toipumisesta. Ei voi toipua vain osittain tai ei voi raitistua vain vähän. Se on joko tai. On kohtalaisen tuloksetonta lähteä hoitoon, jos hoidossa ja sen jälkeen kaikki jatkuu samoin kuin ennen hoitoa. Mikäli ainoastaan päihde jää … Jatka artikkeliin Päihderiippuvuudesta toipuminen?

Juhannus ennen!

Havahduin tänä aamuna viestitellessä kaverin kanssa, että on juhannusviikko. Tänä päivänä juhannus on päivä ja juhla siinä missä muutkin. Juhla ei enää ole mielessä ei varsinkaan viikkoa aikaisemmin. Aina ei ole ollut näin. Samalla tuli mieleeni eräs juhannus vuosia sitten. Muistan, kuinka torstaina jo odotin lähtöä juhannuksen viettoon. Minulle oli vielä siunaantunut torstaille iltavuoro töihin, … Jatka artikkeliin Juhannus ennen!

Kel onni on, hän hoitoon pääsee.

Päihdehoidossa on jo vuosia ollut onnella suuri merkitys. Onnella siksi, että missä avun tarvitsija sattuu asumaan. Asuinpaikkakunta kun paljolti määrittelee, saako päihdehoitoon maksusitoumusta vaiko ei. Riitta Koivula kirjoitti erittäin osuvan ja napakan kirjoituksen taannoin Aamulehdessä. Hän mainitsi mm. kirjoituksessaan: ”jos päihderiippuvuussairauden hoidon tärkeyttä ei nähdä, on turha valittaa jättimäisistä sosiaalipuolen menoista”. Tämä on juurikin näin. … Jatka artikkeliin Kel onni on, hän hoitoon pääsee.

Päihdetyö. Mitä se minulle merkitsee?

  Kuva: Esa Orre Huhtikuun alussa tuli 13-vuotta siitä, kun aloitin päihdetyön tekemisen. Päihdetyöhön opin sain Lapualla Minnesota-hoidossa. Samassa paikassa, jossa olin vuosia aiemmin käynyt päihdehoidon. Minut päihdetyön saloihin opetti Simo, Rami ja Olli. Kiitos siitä heille. Tätä työtä olen saanut tehdä siis vuosia, enkä päivääkään ole katunut. Toki ajoittain on ollut tuntemuksia, että laittaisiko … Jatka artikkeliin Päihdetyö. Mitä se minulle merkitsee?