Päihdehoidon vaikuttavuus

Olen törmännyt viime aikoina netin ja sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa kirjoituksiin, jotka käsittelevät eri päihde- ja riippuvuushoitojen tuloksellisuutta. Tämä on hyvä asia, että aihetta nostetaan esille. Eri päihde- ja riippuvuushoitojen välillä on eroja. Niiden tavoitteet vaihtelevat suuresti ja samalla hoidollinen tulos. Toipumiskeskeinen, 12-askeleen hoitotyö (minnesota-malli) on varmasti paras hoitomuoto päihderiippuvuuteen ja samalla myös peliriippuvuuteen. Tässä … Jatka artikkeliin Päihdehoidon vaikuttavuus

KAHDEN RIIPPUVUUDEN VÄLISSÄ?

Yhä enemmän tulee addiktiohoidossa vastaan henkilöitä, jotka sairastavat kahta riippuvuutta. Kyseessä on päihde- ja rahapeliriippuvuus. Nämä kaksi riippuvuutta samanaikaisesti tuo eteen hoidossa haasteita ei tosin ylitsepääsemättömiä. Tällöin hoito pitää suunnitella niin, että molempiin riippuvuuksiin pureudutaan hoidon aikana. Ensisijaisen tärkeää on myös, että henkilö saa ymmärryksen riippuvuuksien sidonnaisuuksista toisiinsa. Mikäli hoidetaan ja panostetaan vain peliriippuvuuteen, käy … Jatka artikkeliin KAHDEN RIIPPUVUUDEN VÄLISSÄ?

Entinen ja nykyinen

Viime lauantaina oli jälleen kerran jääkiekkopelissä. Siinä ei ole mitään outoa sinänsä, olenhan peleissä käynyt viimeiset 48 vuotta. Ero sen sijaan on siinä, miten siellä vietän aikaani nykyään. Hyvin pitkään, aina hieman yli 20 ikävuoteen asti nämä tapahtumat olivat minulle jääkiekkopelejä, joita intensiivisesti seurasin. Tuli aika, jolloin tapahtumien merkitys muuttui. Jääkiekkopeleistä tuli minulle yksi tilaisuus … Jatka artikkeliin Entinen ja nykyinen

Huumausaineriippuvuus ja hoito, bonukset ja sanktiot.

  Sain eteeni esityksen rakkaan kotikaupunkini huumehoidon uusista tuulista (esitys päivätty 10.10.2017). Tänä päivänä siis jo nykyiset puhurit. Innovatiivinen huumehoidon hankinta, kukaan ei putoa! Ensimmäisenä minun silmiini osui sana huumehoito. Huumausaineriippuvuudesta ei juuri mainintaa löydy, siis itse sairaudesta, opioidiriippuvuus mainitaan, joka on myös päihderiippuvuus. Esityksessä annetaan ymmärrys tulevista säästöistä. Vertailukohtana on psykiatrinen hoito ja sairaanhoidon … Jatka artikkeliin Huumausaineriippuvuus ja hoito, bonukset ja sanktiot.

Tipaton aika? Joskus jopa kuukausi!

    Tipaton tammikuu? Tipattomuus on alkoholistille yhtä kuin olla juomatta. Liian monessa perheessä tämä tarkoittaa kireää tunnelmaa ja hampaiden narskumista. Tipattomalla tammikuulla on heille, joiden alkoholin käyttö on ns. normaalia varmasti positiivisia vaikutuksia. Se on monelle todennäköisesti terveysvaikutteinen kuukausi siinä missä toisille sokeriton syyskuu. Itselleni tipaton tammikuu oli aikanaan loppuvuoden katastrofin alku. Tätä samaa … Jatka artikkeliin Tipaton aika? Joskus jopa kuukausi!