Miten tukea päihderiippuvaista toipumisessa?

Potilaan saapuessa hoitoon, perushoitojaksolla hän raitistuu, saa raittiin elämän alusta kiinni. Tämän jälkeen loppuosa hoitokokonaisuudesta pitää sisällään uuden elämäntavan opettelun, tämä on toipumisen alku ja raittiin elämäntavan vahvistamista, jotta hyvä alku kantaa. Uusi elämä on paljon muutakin kuin päihteen pois jääminen. Se on uusien asenteiden, käyttäytymisen ja arvomaailman muutos. Tähän raittiuden alkumetreillä oleva henkilö tarvitsee … Jatka artikkeliin Miten tukea päihderiippuvaista toipumisessa?

Mitä päihteetön raitis elämä antaa?

Yllä oleva otsikko on se kysymys mitä itse aikanaan mietin, kun lähdin hakemaan apua omaan päihderiippuvuuteen ja sen mukanaan tuomiin elämäni ongelmiin. Hoitoon lähtö pelotti, tulevaisuus pelotti ja kuitenkin halusin kohdata sen. Tiesin jossain sisimmässäni ettei se "tuntematon" ainakaan pahempaa voisi olla, kuin silloinen elämäni. Tänään liki 17 vuoden raittiin päihteettömän elämän jälkeen osaan kertoa … Jatka artikkeliin Mitä päihteetön raitis elämä antaa?

Ammatillisuus päihdetyössä

  Ammatillisuus päihdetyössä on aihe, joka herättää monenlaisia ajatuksia. Olen itse vahvasti sitä mieltä, että ammatillisuuden pitää tulla esille päihdetyössä. Yhtä tärkeää on, että puhuttaisiin moniammatillisuudesta. Mitä sitten on ammatillisuus tai moniammatillisuus? Tästä varmasti on yhtä monta mielipidettä/tietoa kun on kirjoittajaa tai tekijää. Omassa työssä koen ammatillisuuden laajaksi asiaksi. Sen opintojen lisäksi halua oppia koko … Jatka artikkeliin Ammatillisuus päihdetyössä

Mitä vuodet on opettaneet ja aikaansaaneet?

Moikka! Minun nimi on Harri, olen toipunut/toipuva päihderiippuvainen. Olen itse käynyt minnesota-mallisen hoidon vuonna 2003. Olen myös päihdeterapeutti ja tätä työtä olen tehnyt vuodesta 2006.  Suurimmalta osin olen päihdetyötä tehnyt laitosmuotoisessa päihdehoidossa. Kokemusta on myös avomuotoisesta päihdehoidosta ja Tampereella olen vuonna 2017 aloittanut oman yksityisen päihdeklinikan. Pääsääntöisesti teen työtä päihde- ja rahapeliriippuvaisten kanssa sekä tietysti … Jatka artikkeliin Mitä vuodet on opettaneet ja aikaansaaneet?

Elokuinen tervehdys kaikille.

Olen minnesota-mallista päihdetyötä tehnyt huhtikuusta 2006 lähtien. Olen toiminut kolmen eri päihdehoitopaikan palveluksessa, päihdeterapeuttina, osakkaana ja yrittäjänä. Olen tutustunut myös avomuotoisen päihdeterapian maailmaan, tekemällä avomuotoista päihdeterapiaa Tampereella vuodesta 2017 alkaen. Pitkä työhistoria on antanut minulle paljon kokemuksia, ikimuistoisia onnistumisen hetkiä ja näyttänyt myös päihdetyön vähemmän kauniin puolen. Otaksun omaavani aika laajasti päihdehoidon osalta tietoa ja … Jatka artikkeliin Elokuinen tervehdys kaikille.