Avoin mielipide Tampereen kaupungin päättäjille

  Avoin mielipide Tampereen kaupungin päättäjille. Useasti on yritetty nostaa esiin keskustelua Tampereen alueen päihteiden käytön ja hoidon tilasta. Itsekin olen näin tehnyt aiemminkin. Vastauksia olen saanut asukkailta, käyttäjiltä ja heidän läheisiltään. Olen myös odottanut vastauksia kaupungin päättäjiltä, odotan edelleen. Pormestarimme Lauri Lyly kokosi taannoin työryhmän, joka pohtii ja selvittelee kaupungin alueen päihteiden käytön ja … Jatka artikkeliin Avoin mielipide Tampereen kaupungin päättäjille

”Positiivinen potilas”

    Positiivinen potilas. Edellinen kirjoitukseni meni aiheella erityistapaus. Olkoon tämän kirjoituksen aihe positiivinen potilas. Hän on erityistapauksen vastakohta. Nämä kaksi erilaista suhtautumista hoitoon ovat arkipäivää. Yksi yhteinen piirre heissä on, molemmat ovat tulleet hoitoon läheisten toiveesta. He eivät itse ole päätöstä ymmärtäneet tai pystyneet tekemään. Positiivisen potilaan voisi määritellä mm. seuraavasti. Hän on avoin … Jatka artikkeliin ”Positiivinen potilas”

Olen erityistapaus!

  Asioita ja asenteita, joita kohtaa päihdetyössä. Nämä asenteet usein estävät toipumisen. Se, että kokee itsensä erityistapauksena, on niistä yksi. Olen erityistapaus, tuskin muuta. Olen valmis lähtemään hoitoon, jos saan itse päättää koska ja millaista hoitoa minä tarvitsen. Ainakin minun pitää saada oma huone, yksilöterapiaa, kuunnella musiikkia ja katsoa televisiota. Lisäksi minun pitää saada soittaa … Jatka artikkeliin Olen erityistapaus!

Mitä on toipuminen ja hoito

Toipuminen päihderiippuvuudesta. Mitä on toipuminen ja onko yhtä oikeaa tapaa toipua? Yksi ainoa oikea tapa aloittaa toipuminen on päihteettömyys, raitistuminen. Tämän jälkeen alkaakin sitten jokaisen omakohtainen omanlainen toipuminen ja päihteettömän elämäntavan opetteleminen. Tähän ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa, sen sijaan on olemassa monenlaisia polkuja kohti parempaa elämää. Toiset näistä poluista ovat suorempia ja … Jatka artikkeliin Mitä on toipuminen ja hoito

Mahtavaa ja super hienoa? Unohdanko oman itseni?

Pitääkö kaiken olla mahtavaa tai super hienoa? Usein kun kuuntelen tai luen ajatuksia elämästä, tulee vastaan otsikon kaltaiset asiat? Olisinko itse tyytyväisempi elämääni, jos elämä olisi sika makeeta tai super hienoa? Vai riittääkö minulle se, että olen tyytyväinen siihen millainen olen ja tiedän kuka olen sekä mistä haaveilen? Itse omalla kohdallani olen tullut siihen päätökseen, … Jatka artikkeliin Mahtavaa ja super hienoa? Unohdanko oman itseni?