PÄIHDEHOITO

unnamed (13)Intensiivisen avohoidon voi aloittaa:

Arkisin kello 08.00 – 19.00 ja viikonloppuisin kello 10.00 – 18.00.

Soittamalla 0400-260 570 tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla info@liikaako.com, sovimme tarkemmin aloitusajankohdan.

Hoidon tarkoituksena on antaa ymmärrys päihderiippuvuudesta, primäärinä, kroonisena ja parantumattomana sairautena. Hoitojakson aikana asiakas/potilas alkaa näkemään mm. juovan ajan (päihteiden käyttö ajan) käyttäytymistään, miten sairaus on vaikuttanut perheen elämään, sosiaaliseen elämään, tunne-elämään ja miten eettiset arvot mm. rehellisyys on vaihtunut salailuun ja valehteluun. Ymmärrettyään miten päihderiippuvuus (alkoholismi) on muuttanut elämää, syntyy halu elää raittiina. Ajatus ”ei saa juoda” vaihtuu oivallukseen ”ei tarvitse enää juoda”.

Hoitojakso on kestoltaan 28 – 30 h terapiaa.

Hoito aloitetaan aina arviointitapaamisella (n. 45 min). Tapaamisen tarkoitus on keskustella sen hetkisestä elämäntilanteesta ja alustavasti kartoittaa yhdessä hoitojatkumoa. Sovimme myös seuraavan tapaamisen aloittaaksemme hoidon.

Ensimmäisellä viikolla tapaamisia on kolme (3) kertaa. Ensimmäisen tapaamisen aikana saa tiedon alkoholismista sairautena. Tähän tapaamiseen toivomme aina myös läheisten osallistumista.

Hoito jatkuu viikko kerrallaan sovitusti, 2 – 3 tapaamista/vko.

Mikäli tänä aikana ei terapian määrä täyty, jatkamme hoitoa yhdessä sovitusti kunnes terapian määrä ja sisältö on täyttynyt.

Tärkeää on hoitoa aloittaessa muistaa, että parhaan hoidollisen tuloksen saavuttaa sitoutumalla hoitoon/käymällä hoidossa intensiivisesti ja säännöllisesti. Jatkohoidon merkitys koko hoitokokonaisuutta ajateltaessa on suuri, sen merkitys sinulle selviää intensiivihoidon aikana. Hoito suunnitellaan juuri sinulle ja perheellesi.

Hoitojaksolla on terapiaa aina vähintään 28 – 30 tuntia+läheisterapia n. 8 tuntia. Jatkohoito kuuluu hoitohintaan.

Läheiset ovat tärkeä osa hoitokokonaisuutta koko hoitojakson ajan. Tapaamiset tapahtuu sekä yhdessä asiakkaan kanssa, että erikseen. 

 Tapaamisten tarkoituksena on käydä läpi asioita ja tuntemuksia hoidon aikana sekä suunnata katseita hoidon jälkeiseen aikaan. 

Hoitojakson aikana on yksilö ja ryhmäterapiaa.

Mikäli olet aikaisemmin käynyt hoidon, elänyt hyvää päihteetöntä ja raitista elämää, mutta eteesi on tullut elämässä asia tai tapahtuma, jossa toivot tukea ja ulkopuolista apua, olemme silloinkin tukenasi. Löydämme yhdessä ratkaisun. Ota rohkeasti yhteyttä.

Mahdollisuus on myös erillisiin/yksittäisiin tapaamisiin.