PÄIHDEHOITO

unnamed (13)Intensiivisen avohoidon voi aloittaa:

Arkisin kello 08.00 – 19.00 ja viikonloppuisin kello 10.00 – 18.00.

Soittamalla 040-689 5429 tai ottamalla yhteyttä sähköpostilla harri@liikaako.com, sovimme tarkemmin aloitusajankohdan.

Hoidon tarkoituksena on antaa ymmärrys päihderiippuvuudesta, primäärinä, kroonisena ja parantumattomana sairautena. Hoitojakson aikana asiakas/potilas alkaa näkemään mm. juovan ajan (päihteiden käyttö ajan) käyttäytymistään, miten sairaus on vaikuttanut perheen elämään, sosiaaliseen elämään, tunne-elämään ja miten eettiset arvot mm. rehellisyys on vaihtunut salailuun ja valehteluun. Ymmärrettyään miten päihderiippuvuus (alkoholismi) on muuttanut elämää, syntyy halu elää raittiina. Ajatus ”ei saa juoda” vaihtuu oivallukseen ”ei tarvitse enää juoda”.

Hoitojaksot ovat kestoltaan 13 – 20 h terapiaa. Hoitojaksoihin kuuluu tapaamiset myös yhdessä läheisten kanssa, sovitusti ja suunnitellusti.

Hoito aloitetaan aina arviointitapaamisella (n. 45 min). Tapaamisen tarkoitus on keskustella sen hetkisestä elämäntilanteesta ja alustavasti kartoittaa yhdessä hoitojatkumoa. Sovimme myös seuraavan tapaamisen aloittaaksemme hoidon.

Hoitokokonaisuus on aina hyvä aloittaa intensiivisesti (2 – 3 kertaa viikossa). 

Hoito jatkuu viikko kerrallaan sovitusti, 2  tapaamista/vko.

Tärkeää on hoitoa aloittaessa muistaa, että parhaan hoidollisen tuloksen saavuttaa sitoutumalla hoitoon/käymällä hoidossa intensiivisesti ja säännöllisesti. Jatkohoidon merkitys koko hoitokokonaisuutta ajateltaessa on suuri, sen merkitys sinulle selviää intensiivihoidon aikana. Hoito suunnitellaan juuri sinulle ja perheellesi.

Hoitojaksoilla on terapiaa 13 – 20 tuntia+läheisterapia. Ryhmämuotoinen jatkohoito (11 kk/48 kertaa) kuuluu hoitohintaan. 

Mikäli jatkohoito nähdään potilaan kannalta toimivammaksi yksilötapaamisina, niin hinta määräytyy sen keston perusteella. Tästä tehdään erikseen suunnitelma ja sopimus. Tällöin jatkohoito tapahtuu kerran viikossa päihdehoidon ohjaajan kanssa.

 Läheistapaamisten tarkoituksena on käydä läpi asioita ja tuntemuksia päihteidenkäytön ajalta sekä suunnata katseita hoidon jälkeiseen aikaan. 

Mikäli olet aikaisemmin käynyt hoidon, elänyt hyvää päihteetöntä ja raitista elämää, mutta eteesi on tullut elämässä asia tai tapahtuma, jossa toivot tukea ja ulkopuolista apua, olemme silloinkin tukenasi. Ota rohkeasti yhteyttä.

Mahdollisuus on myös erillisiin/yksittäisiin tapaamisiin.

”Toipuminen on mahdollisuus, joka tuo mukanaan mahdollisuuksia”

Päihteetön elämä! Kirkkaasti parempi valinta!