HARRI 040-689 5429

unnamed (14)

Olen Harri Nyman ja toimin päihdehoidon ohjaajana, terapeuttina.

Koulutukseltani olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja ja opiskellut myös päihdetyön ammattitutkinnon.

Menneisyyteni on hyvinkin ”värikäs”. Oma päihdehistoriani juontaa aina vuoteen 1986, jolloin saavutin 18-vuoden iän. Itsestäni voin sanoa, alkoholin juomiseni on ollut alusta asti ns. on tai off. En ole koskaan osannut juoda alkoholia kohtuudella vaan aina ns. tappiin asti. Ensimmäisen kerran kontrolli juomisessa petti jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tästä eteenpäin riippuvuuteni kehittyi ja paheni. Hiljalleen menetin kontrollin päihteiden käyttöön ja koko elämääni. 

Kun alkoholin käyttöni (suurkulutus) johti elämänvaiheeseen, jossa sairastuin alkoholismiin tuli mukaan myös lääkeaineet. Hoidon itseäni (masennusta, ahdistusta ja unettomuutta) bentsodiatsepiineilla. Ennen kuin huomasin tai edes tiesin näiden lääkkeiden sopimattomuudesta itselleni, niin oli riippuvainen myös näistä lääkkeistä. Tästä alkoi oman elämäni ja päihderiippuvuuteni loppusuora. Menetin silloisen työni, parisuhteeni ja lopulta itsetuntoni oli murskana. En ollut enää pitkään aikaan saanut alkoholista sitä nuoruuden nousuhumalaa ja eufoorista olo, joka toi silloin elämääni rohkeutta, itsevarmuutta ja tunsin kykeneväni lähes kaikkeen. Viimeisin vuosien aikana käytin alkoholia ja lääkkeitä turruttaakseni pahaa oloani. Henkinen paha olo ja väsymys elämään lopulta kypsyttivät minut ottamaan apua vastaan.

Vuonna 2003, kuin ihmeen kaupalla pääsin minnesota-mallin hoitoon. Se oli minulle oikeanlainen hoito ja sain kiinni päihteettömän, raittiin elämän ”juonesta”. Olen nyt saanut elää raittiina useita hyviä päiviä. Tiedän siis mitä minulla oli ja mitä minulla on tänään.

Olen toiminut minnesota-mallisen hoitomuodon päihdeterapeuttina yli 15 vuotta. Saanut olla auttamassa lukuisia päihderiippuvaisia ja heidän läheisiään uuden raittiin elämän alkuun. Usein saan kuulla jälkeen päin heidän kertomana muuttuneesta elämästä. Tämä on palkitsevaa, tiedän miksi työtäni teen.

Minulla on kyky auttaa juuri sinua. Sinulle riittää aluksi halu ottaa apua vastaan. Siitä on hyvä lähteä yhdessä eteenpäin.

Työskentelyäni riippuvuussairauksien parissa  ohjaa laaja ammatillisuus, omakohtainen toipumiskokemus ja ihmillinen, mutta suorasanainen tapa kohdata ihminen ihmisenä.

Työkokemukseni on seuraava:

2006 – 2011 Minnesota-Hoito Lapua (Päihdehoidon ohjaaja).

2011 – 2016 Rehappi Oy Naantali (yksi perustajista, osakas, päihdehoidon ohjaaja).

2017 – Liikaako päihdeklinikka Tampere ja Pori (perustaja, päihdehoidon ohjaaja).

2018 – Maivita Oy Lammi/Hämeenlinna (toinen perustajista, osakas ja päihdehoidon ohjaaja).

2017 – Oikeahetki Ky Kauhajoki (luennoitsija, päihdehoidon ohjaaja).

2020  Lempäälän kunta (Päihdetyön kokemusasiantutija).

Vuodesta 2006 lähtien olen kouluttanut ja luennoinut eri tahoille (valtio, kunnat, kaupungit, yritykset jne) päihde- ja rahapeliriippuvuuden hoidosta, hoitoonohjauksesta ja puheeksiotosta.

Ystävällisesti, Harri

Minut tavoitat myös, harri@liikaako.com