HARRI 040-689 5429

unnamed (14)

Olen Harri Nyman ja toimin päihdehoidon ohjaajana.

Menneisyyteni on hyvinkin ”värikäs”. Oma päihdehistoriani juontaa aina vuoteen 1986, jolloin saavutin 18-vuoden iän. Itsestäni voin sanoa, alkoholin juomiseni on ollut alusta asti ns. on tai off. En ole koskaan osannut juoda alakoholia kohtuudella vaan aina tappiin asti. Ensimmäisen kerran kontrolli juomisessa petti jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tästä eteenpäin riippuvuuteni kehittyi ja paheni. Hiljalleen menetin kontrollin päihteiden käyttöön ja koko elämääni.

Vuonna 2003, kuin ihmeen kaupalla pääsin minnesota-mallin hoitoon. Se oli minulle oikeanlainen hoito ja sain kiinni päihteettömän, raittiin elämän ”juonesta”. Olen nyt saanut elää raittiina useita hyviä päiviä. Tiedän siis mitä minulla oli ja mitä minulla on tänään.

Olen toiminut minnesota-mallisen hoitomuodon päihdeterapeuttina 15 vuotta. Saanut olla auttamassa satoja päihderiippuvaisia ja heidän läheisiään uuden raittiin elämän alkuun. Usein saan kuulla jälkeen päin heidän kertomana muuttuneesta elämästä. Tämä on palkitsevaa, tiedän miksi työtäni teen.

Syventääkseni osaamistani päihdetyössä ja tietouttani päihderiippuvuudesta sairautena, suoritin päihdetyön ammattitutkinnon ja valmistuin 2014.

Minulla on kyky auttaa juuri sinua. Sinulle riittää aluksi halu ottaa apua vastaan. Siitä on hyvä lähteä yhdessä eteenpäin.

Työskentelyäni riippuvuussairauksien parissa  ohjaa laaja ammatillisuus, omakohtainen toipumiskokemus ja ihmillinen, mutta suorasanainen tapa kohdata ihminen ihmisenä.

Työkokemukseni on seuraava:

2006 – 2011 Minnesota-Hoito Lapua (Päihdehoidon ohjaaja).

2011 – 2016 Rehappi Oy Naantali (yksi perustajista, osakas, päihdehoidon ohjaaja).

2017 – Liikaako päihdeklinikka Tamper ja Pori (perustaja, päihdehoidon ohjaaja).

2018 – Maivita Oy Lammi/Hämeenlinna (toinen perustajista, osakas ja päihdehoidon ohjaaja).

2017 – Oikeahetki Ky Kauhajoki (luennoitsija, päihdehoidon ohjaaja).

2020 – Lempäälän kunta (Päihdetyön kokemusasiantutija).

Ystävällisesti, Harri

Minut tavoitat myös, harri@liikaako.com