Joulun aika

Hei !

On taas aika vuodesta, jolloin monessa perheessä odotetaan kovasti joulua. Odotuksen aihe saattaa vain olla eri. Pienet odottaa joulupukkia ja lahjoja, hieman varttuneemmat odottaa yhteistä aikaa ja moni odottaa näkevänsä perheen ja sukulaisia.

Näin odotin itsekin aikanaan. Suuret odotukset ja panostukset jouluun sekä lupaus, en juo. Pari päivää ennen joulua kuitenkin tein melkeinpä säännöllisesti ”virheen” ja aina saman. Laitettuani joulun omalta osaltani juhlakuntoon, päätin sen kunniaksi ottaa pari terästettyä glögiä. Silloin en sitä uskonut, nyt sen tiedän pari glögiä vaihtui pariksi päiväksi tai viikoksi. Joulu tuli ja meni, samoin meni läheisteni joulumieli, minä join senkin. Ei lämmitänyt mieltä lahjat, ei lämpöiset villasukat, pettymys läheisillä oli valtava. Olihan tätä juhlaan, siis joulua odotettu jo kuukausi, minun juomistani oli sama aika pelätty, vaikka sitä ei kukaan ääneen koskaan sanonut. Vihjailtiin, että onhan tulossa rauhallinen joulu? Pelättiin ”pahoittaa” minun mieleni.

Joulun mentyä koitti aika, jolloin minut valtasi valtava morkkis ja tarve hyvittää. Antamani myöhästyneet joululahjat ei lohduttanut, eikä lupaukseni, ensi vuonna kaikki on paremmin. Läheisteni pelko siirtyi seuraavalle vuodelle, tuleeko joulu ja kun se tulee, niin millainen?

Jos tunnistat itseäsi yhtään kirjoituksestani, niin ole varovainen. Jos tunnet tarvetta todistella ja luvata läheisillesi, että tulevana jouluna en juo, niin pyydä itsellesi apua. Avun pyytäminen ei ole häpeän asia, se on pieni askel verrattuna siihen loikkaan, josta pitää palata ja nousta, kun ymmärtää pilanneensa läheistensä ja oman joulun.

Oikein hyvää ja rauhallista, sekä raitista joulun odotusta kaikille.

Tampere 11.12.2017

Harri Nyman

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s